Eiting over sterallures bij Ajax: 'De Ligt is ooit uit de groepsapp gegooid'

Eiting over sterallures bij Ajax: 'De Ligt is ooit uit de groepsapp gegooid'

04-10-2022 13:32 Laatste update: 13:33
83

Carel Eiting doet een boekje open over sterallures bij collega's in de voetballerij. De FC Volendam-middenvelder zit in een groepsapp, waar je uit wordt gegooid als je het te hoog in je bol krijgt wegens prestaties op het veld.

Eiting vertelt in de ESPN-podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus dat hij samen met onder meer Matthijs de Ligt, Kaj Sierhuis, Dani de Wit, Jeffrey de Lange en Zian Flemming, voormalig ploeggenoten bij Ajax, in een groepsapp zit. "Je mocht altijd de groepschat uitgegooid worden als je het te hoog in je bol kreeg", lacht Eiting, die een voorbeeld noemt. "Op een gegeven moment word je vijftien jaar en dan krijg je een Adidas-contract, of een Ajax-contract of mag je mee met de Youth League of weet ik wat. Je mag meetrainen met het eerste. In de voetbalcultuur wil het nog wel eens zo zijn dat iemand denkt: ik ben het mannetje."

"Toen hadden wij met de A'tjes zo iets van: dat moeten we heel snel tegen gaan", verklaart de oud-Ajacied lachend. "Dan was het gewoon: Jongens ik heb dit en dit gezien. Iemand legde dan uit wat hij had gedaan. Met het bewijs erbij. En als er genoeg bewijs was dan werd het stemmen en dan werd je de groep uitgegooid."

Sierhuis is volgens Eiting het vaakst uit de groepsapp gegooid, terwijl De Ligt het één keer overkwam. "Matthijs de Ligt is één keer de groep uitgezet. Toen hij zich op Instagram toonde in een Italiaans maatpak. Ik denk dat dat de enige keer is."