Twee Nederlanders in basis bij Duitse Klassiker en twee oud-Ajacieden op de bank

Twee Nederlanders in basis bij Duitse Klassiker en twee oud-Ajacieden op de bank

08-10-2022 18:17
6

Donyell Malen en Matthijs de Ligt gaan zaterdagavond aantreden in Der Klassiker. De Nederlanders hebben allebei een basisplek (Malen bij Dortmund, De Ligt bij Bayern), terwijl Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui op de bank zitten in het Signal Iduna Park.

Woensdag begon Malen nog op de bank bij Dortmund, toen de Duitsers ruim wonnen van Sevilla. Nu heeft de Oranje-international zijn basisplek terugveroverd. Samen met Youssoufa Moukoko en Julian Brandt vormt Malen het aanvalstrio van Dortmund. Aan de andere kant staat De Ligt juist in de defensie van Bayern. De 23-jarige verdediger was de laatste weken al zeker van een basisplek en dat is in Der Klassiker niet anders.

Gravenberch en Mazraoui zitten daarentegen op de bank bij Bayern. Benjamin Pavard en Marcel Sabitzer krijgen de voorkeur boven het duo. Voor de rest valt het op dat Joshua Kimmich ook niet aan de aftrap gaat verschijnen bij Bayern.

Voor Dortmund en Bayern staat er erg veel op het spel in hun onderlinge ontmoeting. De winnaar sluit namelijk aan bij de top van de Bundesliga, terwijl de mogelijke verliezer de aansluiting met de bovenste plekken juist dreigt te verliezen.

De opstellingen
Bayern: Neuer; Pavard, Upamecano, De Ligt, Davies; Goretzka, Sabitzer; Sané, Musiala, Mané; Gnabry.

Dortmund: Meyer; Süle, Schlotterbeck, Hummels, Guerreiro; Özcan, Can, Bellingham; Brandt, Moukoko, Malen.