Twente boos: 'Higler noemde allerlei nummers op, geen enkele keer de goede'

Twente boos: 'Higler noemde allerlei nummers op, geen enkele keer de goede'

10-10-2022 10:58
107

Ricky van Wolfswinkel is niet blij met Dennis Higler. De scheidsrechter maakt er een potje van, vindt de spits van FC Twente na het verlies tegen Feyenoord (2-0).

Van Wolfswinkel stelt dat hij vroeg in de wedstrijd een penalty had verdiend na een duel met Gernot Trauner. "Als een spits een bal kan binnenschieten, gaat hij daar altijd voor. Ik ben in zo'n situatie nog nooit gaan liggen, maar het was een strafschop. Honderd procent", beklaagt de routinier (33) zich tegenover TC/Tubantia.

Een moment vlak voor rust vertelde volgens Van Wolfswinkel het hele verhaal: na een ruzie tussen Joshua Brenet en Sebastian Szymanski trok Higler een gele kaart voor Matthias Kjölö. "Hij noemde allerlei nummers op, maar geen enkele keer de goede. Hij was helemaal de kluts kwijt."

Ook de rode kaart voor Vaclav Cerny was discutabel, vindt Van Wolfswinkel. "De grensrechter vlagde voor buitenspel, waarna Unnerstall redt in het duel met Gimenez. Die bal kwam bij een Feyenoorder terecht en dan moet je als scheidsrechter alsnog fluiten, omdat ons voordeel weg is. Uit die actie ontstond vervolgens het duel met Cerny."