Onthulling Hansson: 'Van bovenaf zeiden ze bij Fortuna dat ik niet mocht spelen'

Onthulling Hansson: 'Van bovenaf zeiden ze bij Fortuna dat ik niet mocht spelen'

12-10-2022 10:05 Laatste update: 11:22
41

Emil Hansson heeft teruggeblikt op zijn tijd bij Fortuna Sittard, waar de Zweed het vooral moest doen met invalbeurten. De klik ontbrak volgens de vleugelspeler, die stelt dat de clubleiding aan trainer Sjors Ultee vertelde dat hij niet mocht spelen.

In de winter van 2020 werd Hansson door Hannover 96 uitgeleend aan RKC Waalwijk. Daar wist hij indruk te maken, waarna Fortuna hem besloot te kopen. Dat avontuur ging niet zoals gehoopt. "Ik had geen goede klik met Fortuna, dat kan soms gebeuren", zegt hij tegen ESPN. "Ik heb daar een aantal fouten gemaakt en de club heeft een aantal foute dingen met mij gedaan. Het ging gewoon niet. Ik speelde voor een langere tijd niet. Daardoor was ik geïrriteerd en boos."

Hansson onthult dat de clubleiding van Fortuna hier een rol in speelde. "Ik vond mezelf goed genoeg om te spelen, maar bepaalde mensen binnen de club vonden dat niet. Ik had goede gesprekken met Ultee. Vaak hoorde hij van bovenaf dat ze niet wilden dat ik speelde. Daardoor moest Ultee een keuze maken. Toen ik dat kreeg te horen had ik geen zin meer om daar te zijn", aldus de 24-jarige. 

De Zweed is bij Heracles Almelo uitstekend begonnen aan het seizoen en dat doet ook Ultee wat. "Ik vind Emil Hansson een hele goede speler. Ondanks de kritiek die er op hem was bij Fortuna Sittard, bleef hij altijd heel hard werken en bleef het een geweldige man om mee te werken. Ik ben blij om te zien dat hij het nu zo goed doet bij Heracles Almelo", laat de trainer weten.