Geïrriteerd AZ ziet imponerende zegereeks eindigen met nederlaag op Cyprus

13-10-2022 20:39 Laatste update: 20:42
75

AZ heeft donderdagavond in de Conference League met 1-0 verloren op bezoek bij Apollon Limassol. De Alkmaarders waren de eerste helft een aantal keer dichtbij een treffer, maar konden de tweede helft geen vuist meer maken tegen de Cyprioten en zakten door de ondergrens.

AZ begon met Riechedly Bazoer en Jesper Karlsson in de basis. Trainer Pascal Jansen liet voor de aftrap weten de twee op te stellen om zo hun fitheid op te krikken. AZ begon prima aan het duel en kreeg al na zes minuten een grote kans. Linksback Milos Kerkez gaf voor op spits Dani de Wit, die de bal op de lat kopte.

De daaropvolgende minuten kreeg zowel AZ als Apollon een aantal kansen. De grootste was voor Bazoer, die zijn inzet van de lijn zag worden gekeerd. Na 28 minuten spelen nam Apollon de leiding. De Wit liet directe tegenstander Valentin Roberge volledig vrij, waarna de Fransman met een kopbal Hobie Verhulst verschalkte.

Waar AZ nog een verdienstelijke eerste 45 minuten speelde, was de tweede helft beduidend slechter. De koploper van de Eredivisie voetbalde haast onherkenbaar. Er ging veel fout en een groot aantal spelers gaf niet thuis. Dat leidde tot veel irritaties. Janssen bracht halverwege de tweede helft Myron van Brederode, Mees de Wit en Peer Koopmeiners in de ploeg.

Veel effect sorteerde dat niet. AZ was via De Wit nog wel een keer dichtbij de gelijkmaker, maar Apollon kwam niet echt meer in gevaar. Het is de eerste nederlaag voor de Alkmaarders sinds het kwalificatie-duel met Dundee United op 4 augustus. Ondanks dat is het wel nog gewoon koploper van groep D.