AZ-aanvoerder Reijnders analyseert zeldzame nederlaag: 'Verloren van onszelf'

AZ-aanvoerder Reijnders analyseert zeldzame nederlaag: 'Verloren van onszelf'

13-10-2022 21:50 Laatste update: 21:59
9

AZ verloor donderdagavond op bezoek bij Apollon Limassol (1-0) voor het eerst sinds 4 augustus een wedstrijd. Aanvoerder Tijjani Reijnders baalde na afloop van de nederlaag als een stekker.

AZ speelde na een redelijke eerste helft een haast onherkenbare tweede helft, waarin veel fout ging. Zo constateerde de 24-jarige middenvelder. "We waren vandaag erg slordig en speelden in een te laag tempo", aldus Reijnders voor de camera’s van ESPN

De nederlaag van de Eredivisie-koploper had niks te maken met onderschatting volgens de aanvoerder. "Het is niet zo dat wij hiernaartoe kwamen met het gevoel: dat doen we wel even. Zo zitten wij niet in elkaar."

Reijnders zag een andere oorzaak voor de domper op Cyprus. "Wij gaven hen te veel tijd en ruimte waardoor zij eronderuit konden voetballen en wij veel heen en weer moesten lopen. Zelf waren wij ook enorm slordig, schoten veel ballen over de zijlijn en creëerden te weinig kansen. Dan verliezen we van onszelf, maar ook zij maken het ons heel lastig."

Zondag wacht voor de ploeg van trainer Pascal Jansen alweer de volgende wedstrijd. Dan komt Feyenoord om 16.45 uur op bezoek. "Het programma is zwaar, maar daar train je voor. Als je wint, dan zit je er lekker in maar als je verliest is het wat zwaarder. Maar we hebben er vooral veel zin in."