Van Nistelrooij tempert positiviteit richting Arsenal: 'Goed gevoel zegt mij niks'

Van Nistelrooij tempert positiviteit richting Arsenal: 'Goed gevoel zegt mij niks'

13-10-2022 23:19 Laatste update: 14-10-2022 06:50
102

Ruud van Nistelrooij is een tevreden man na de overwinning van PSV tegen FC Zürich donderdagavond. De oefenmeester is blij dat hij een aantal spelers rust heeft kunnen geven en dat de nul is gehouden.

"Ik vond het in de heenwedstrijd nog overtuigender", begint Van Nistelrooij over het tweeluik tegen de Zwitsers. "Dit keer kregen we alleen geen tegendoelpunt, dus in die zin is het resultaat wel beter. Verder was dit een perfecte avond voor ons. Tijdens de wedstrijd hebben we nog spelers rust kunnen geven en dat is ook waar ik op hoopte. Ik startte expres met de beste elf, zodat ik gaande de wedstrijd belangrijke jongens kon wisselen."

Door de overwinning op de Zwitsers zit PSV weer in een goede flow. Van Nistelrooij benadrukt daarentegen dat de flow van een team niet altijd van belang is voor resultaat. Bijvoorbeeld in de komende wedstrijd tegen Arsenal. "Dat duel gaat gewoon heel moeilijk worden. Een goed gevoel zegt mij niet zo veel, met een gevoel kan je niet winnen. We zitten wel in een stijgende lijn natuurlijk, maar dat moeten we eerst zondag tegen FC Utrecht laten zien."