Ik kan mijn spelers niet doodschieten, want dan kom ik er tekort

"Ik kan mijn spelers niet doodschieten, want dan kom ik er tekort"

14-10-2022 00:08
10

KAA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck is bijzonder kritisch op zijn spelers na een harde 4-2 nederlaag bij Djurgardens IF in de Conference League. De Belgen verloren vier van hun laatste vijf duels, tot afgrijzen van Vanhaezebrouck.

De Buffalo's schutterden vooral in defensief opzicht in Zweden. "We geven ongelofelijke doelpunten weg, dingen die ik in mijn hele leven nog niet gezien heb", briest Vanhaezebrouck in gesprek met Sporza. "Bij de eerste tegengoal gaf iemand aan de zijlijn met de binnenkant van de voet een pass naar een ploegmaat die alleen in de zestien stond. Bij de 3-0 mocht een kerel van 1 meter 77 binnenkoppen tussen reuzen van bijna twee meter."

Opvallend genoeg werd de verdediging van Gent vorig seizoen nog geprezen, terwijl er geen wijzigingen hebben plaatsgevonden. "Uiteindelijk verdedig je samen, maar we kunnen niet anders dan naar individuen kijken", vervolgt de oefenmeester, die op cynische wijze besluit. "Ik kan mijn spelers niet doodschieten, want dan kom ik er tekort. Ach, het is nu heel simpel. We moeten gewoon twee keer winnen en dan gaan we door. Maar ja, dat is natuurlijk makkelijk gezegd."