'Jongens zitten onder het bloed in de kleedkamer, maar dat hoort er ook bij'

'Jongens zitten onder het bloed in de kleedkamer, maar dat hoort er ook bij'

15-10-2022 11:18
21

PEC Zwolle won vrijdagavond knap de topper van koploper Heracles Almelo in de Keuken Kampioen Divisie. Door de overwinning van de Zwollenaren bedraagt de achterstand op de lijstaanvoerder nog maar twee punten.

Lennart Thy was met twee snelle doelpunten de gevierde man bij PEC Zwolle. De Duitser was blij met zijn goals, maar zag ook in dat het er wel meer hadden kunnen zijn. "Het is als spits natuurlijk heerlijk om te scoren en te winnen", vertelt een opgelucht Thy tegenover de Stentor. "We hadden inderdaad de 4-1 en 5-1 ook moeten maken, maar een beetje spanning is wel oké. Het belangrijkste is dat je zo’n wedstrijd uiteindelijk wint."

Ook trainer Dick Schreuder geeft toe dat er langs de kant een hoop spanning heerste. "Ik kan er nu om lachen, maar tijdens de wedstrijd was dat niet het geval", vertelt een opgeluchte Schreuder bij ESPN. "Zeker in de tweede helft gebeurde er zó veel. Maar buiten het niet altijd even goede voetbal was het denk ik wel een vermakelijke wedstrijd voor de fans."

Verdediger Bram van Polen hield nog een nare verwonding over aan het duel met Heracles. De aanvoerder botste in de dertiende minuut met zijn hoofd tegen ploeggenoot Younes Taha aan. "Ik heb het eerlijk gezegd niet meegekregen wat er gebeurde. Ik was echt wel even duizelig. We hebben wel meer jongens in de kleedkamer die onder het bloed zitten, maar we wilden maar één ding. Rechtzetten wat we vorige wedstrijd verkeerd hebben gedaan."