PEC Zwolle en Willems komen er niet uit: 'Je hoopt goed uit elkaar te gaan'

PEC Zwolle en Willems komen er niet uit: 'Je hoopt goed uit elkaar te gaan'

10-10-2022 20:17
19

PEC Zwolle en Mike Willems komen er niet uit. De technisch manager werd na de degradatie opzij gezet, maar kan het met de club niet eens worden over de beëindiging van zijn contract. Daarom heeft Willems de zaak voorgelegd aan de arbitragecommissie van de KNVB.

Dat meldt de Stentor. PEC en Willems staan op 1 november tegenover elkaar. Een onafhankelijke commissie doet dan uitspraak over de zaak. "Ik ben ruim 40 jaar betrokken bij de club geweest. Eerst als speler, als sponsor, later als scout en de laatste drie jaar als technisch manager. Bovenal ben ik nog steeds supporter van de club. Dan hoop je op een goede manier uit elkaar te gaan, maar helaas loopt het nu anders. Ik vraag niets anders dan de vooraf vastgelegde contractuele afspraken na te komen", laat Willems aan de Stentor weten.

Willems werd in 2019 aangesteld als technisch manager. In zijn laatste jaar werd hem verweten dat de selectie van PEC niet goed genoeg zou zijn, waardoor de druk op zijn positie steeds heviger werd. Voormalig algemeen directeur Marcel Boudesteyn nam de taken van Willems over.