'Wat Ajax voor mij betekent verandert niet. Als ze bellen wordt het ander verhaal'

'Wat Ajax voor mij betekent verandert niet. Als ze bellen wordt het ander verhaal'

16-10-2022 08:40
61

Sheraldo Becker speelde in de jeugd van Ajax, maar een doorbraak bleef uit. Via ADO Den Haag kwam de snelle vleugelspeler terecht bij Union Berlin, waar hij nu alsnog de verwachtingen inlost. Een terugkeer in Amsterdam sluit hij niet bij voorbaat uit.

Becker had na zijn periode bij ADO voor miljoenencontracten in China, de Verenigde Staten of Dubai kunnen gaan, maar hij koos voor zijn sportieve ambities bij Union Berlin. "En als ik kijk waar ik nu sta, dan ben ik daar heel blij mee", zegt hij in De Telegraaf. De 27-jarige vleugelspits behoort dit seizoen tot één van de uitblinkers bij de verrassende koploper van de Bundesliga. Onder meer door goals tegen Bayern München en RB Leipzig staat de teller al op zes doelpunten.

Wedden

Meer odds

Dat het eerder bij Ajax niet lukte, deert Becker niet meer. "Dat vind ik niet erg, je hebt vele wegen die naar Rome leiden. Misschien is mijn tijd nu. Ik ben bezig aan de belangrijkste jaren van mijn carrière. Als je jong bent en bij Ajax speelt, wil je debuteren, in de Arena spelen. Maar als dat er niet in zit, moet je keuzes maken. Bij andere jongens ging het sneller, maar ik ben nu hier als 27-jarige en ben alleen maar bezig me keer op keer te bewijzen."

Door zijn goede prestaties rijst wel de vraag of Becker ooit toch nog terugkeert. "Het zou mogelijk kunnen zijn, toch?", reageert hij bescheiden. "Ik ben er opgegroeid. Waar Ajax voor staat en wat de club voor mij betekent, dat zal nooit veranderen. Een vervolgstap in de Bundesliga of naar een andere grote competitie zou prachtig zijn, maar als Ajax mij belt, wordt het toch weer een ander verhaal. Maar dat zijn dromen. Ik focus me op het hier en nu."