Sparta klimt naar vijfde plek in de Eredivisie na zorgeloze middag tegen NEC

16-10-2022 14:10
33

Sparta heeft zondagmiddag de goede seizoenstart een vervolg gegeven. De ploeg van trainer Maurice Steijn won in eigen huis met 2-0 van NEC. Voor de Nijmegenaren was het een eerste verliespartij na een reeks van zeven gelijke spelen op een rij.

De Rotterdammers begonnen zonder goudhaantje Vito van Crooij. De Limburger was de hele week ziek en kon daardoor ook niet trainen bij zijn club. Zijn coach Steijn vertelde zelfs dat hij vijf kilo is afgevallen in een week. Sven Mijnans begon door de ziekte bij Van Crooij als rechtsbuiten. Bij NEC speelde Oussama Tannane als aanvallende middenvelder en Jasper Cillessen startte in de goal.

Al na zeven minuten brak Sparta de ban op het eigen Kasteel. Dirk Abels mocht als rechtsback starten vanwege een schorsing bij Shurandy Sambo en de vleugelverdediger betaalde zijn trainer al snel terug met de 1-0 voor Sparta. Abels schoot de openingstreffer binnen via een corner van Mijnans. De Rotterdammers gingen daarna op zoek naar de verdubbeling van de score en die kwam nog voor rust. Jonathan de Guzman verschalkte met een afstandsschot doelman Cillessen. Hij maakte zijn eerste Eredivisie-goal sinds 2009 en zette de ruststand daarmee op 2-0.

Na rust kregen de Spartanen nog een hoop kansen op meer doelpunten. In de 68e minuut mocht Van Crooij nog invallen na zijn ziekte eerder deze week. Gescoord werd er niet meer in Rotterdam. Sparta stijgt door deze overwinning naar een knappe vijfde plaats in de Eredivisie. NEC blijft steken op een elfde plaats.