Vraagtekens bij Ten Hag en Man United-beleid: 'Dat vind ik verbijsterend'

20 oktober om 15:15

Volgens Rio Ferdinand staat Erik ten Hag voor een dilemma. Als de manager van Manchester United van plan is Cristiano Ronaldo vaker aan de kant te houden, is het beter om de Portugees aankomende winter te verkopen, stelt de Engelsman.

United won woensdagavond met 2-0 van Tottenham Hotspur. Ronaldo kwam niet in de plannen van Ten Hag voor en bleef negentig minuten aan de kant. Voor het laatste fluitsignaal liep hij al de catacomben van Old Trafford in. "Ik had niets anders van hem verwacht", zegt Ferdinand in de podcast FIVE. "Het grote probleem voor Ten Hag is de komende tranferwindow. Hij zal goed moeten nadenken wat hij wil. Als hij Ronaldo niet vaker in de basis zet, moeten ze hem verlossen van zijn contract."

Ferdinand wijst erop dat het altijd over Ronaldo gaat bij United, ongeacht of hij speelt. "De eerste vraag die altijd gesteld wordt is: Waarom begon Ronaldo niet?" De 81-voudig Engels international is ook kritisch op Ten Hag. "Je vraagt je af waarom United hem in de zomer niet heeft laten gaan, als ze wisten dat hij niet in de plannen voorkwam. Dat vind ik verbijsterend. Je verwacht toch als je kijkt naar zijn carrière, op zijn niveau, dat de manager van te voren wel weet of hij met Ronaldo gaat spelen of niet."