Van Wolfswinkel rekent af met doelpuntendroogte: 'Heb me nooit zorgen gemaakt'

Van Wolfswinkel rekent af met doelpuntendroogte: 'Heb me nooit zorgen gemaakt'

20-10-2022 20:18
6

Ricky van Wolfswinkel maakte in de wedstrijd van zondag tegen FC Groningen een einde aan zijn maandenlange doelpuntendroogte. De spits van FC Twente zat er echter niet mee dat hij lang niet scoorde.

Het was meer dan twee maanden geleden dat Van Wolfswinkel voor het laatst scoorde in de Eredivisie. Maar bij FC Twente is de aanvaller op een andere manier belangrijk. "Ik heb met over die goals nooit zorgen gemaakt", vertelt Van Wolfswinkel in Voetbal International. "Ik ga me pas echt ergeren als ze me niet meer in het spel betrekken. Als je ook geen assists of ballen van achteruit meer krijgt. Maar dat is verre van het geval."

Van Wolfswinkel stond in de Eredivisie altijd bekend als een echte spits die constant op zoek was naar een doelpunt. Bij FC Twente laat hij zich meer zien als teamspeler. De aanvaller zakt meer uit naar het middenveld en laat andere spelers hun doelpunten maken. Sinds zijn komst in de zomer van 2021 maakte Van Wolfswinkel negentien doelpunten in 49 duels.

De spits speelde bij veel verschillende teams, maar in Enschede is hij in ieder geval op zijn plek. "Als wij zo veel rust aan de bal blijven houden, dan is het voor iedereen vervelend om tegen ons te spelen. We hebben een goed team en we laten zien dat we op deze plek horen." FC Twente staat op dit moment vijfde in de Eredivisie.