Perez en Kwakman zien 'Tadic-discussie' bij AZ: 'Het is verschrikkelijk'

Perez en Kwakman zien 'Tadic-discussie' bij AZ: 'Het is verschrikkelijk'

24-10-2022 13:47
46

Dat Jesper Karlsson zondag als rechtsbuiten moest spelen in het Eredivisie-duel van AZ bij Excelsior, wekt onbegrip. Kenneth Perez en Kees Kwakman snappen niets van de keuze van trainer Pascal Jansen.

De Zweed kwam totaal niet uit de verf in Rotterdam. "Deze discussie heb je bij Ajax ook over de links- en rechtsbuiten. Ik zou mijn beste speler op zijn beste positie zetten. Het verschil tussen Tadic en Bergwijn is nog even wat anders, maar het verschil tussen Karlsson en Van Brederode... dan zou ik Van Brederode maar op rechts zetten", zegt Kwakman bij ESPN. "Karlsson op rechts was heel onwennig en dat is niet raar. We hebben hem nooit als rechtsbuiten gezien."

Ook Perez doet een duit in het zakje. "Het is zó anders, het is echt verschrikkelijk", stelt de Deen, die begrijpt dat Karlsson nooit lekker in de wedstrijd zat in Rotterdam. "Ik heb natuurlijk ook op de zijkanten gespeeld en links is zoveel makkelijker. Je beschermt de bal zoveel makkelijker en op rechts voel je je heel onbeschermd."

AZ verloor met 2-1 en raakte daardoor verder achterop bij koploper Ajax.