Azpilicueta maakt zich hard voor welzijn van spelers: 'Dit schema is krankzinnig'

Azpilicueta maakt zich hard voor welzijn van spelers: 'Dit schema is krankzinnig'

24-10-2022 18:59 Laatste update: 19:20
29

César Azpilicueta vindt dat clubs een belachelijk en overvol schema moeten afwerken in aanloop naar het WK. Volgens de Chelsea-verdediger worden er momenteel gesprekken gevoerd met de FIFA over het welzijn van spelers.

Azpiliqueta stond zaterdag in de basis tijdens het duel met Manchester United (1-1). Drie dagen ervoor kwam de international van Spanje ook al in actie tegen Brentford (0-0). "Het is moeilijk, want als speler wil je heel graag naar het WK, maar tegelijkertijd hebben we te maken met het schema bij onze club, waar we natuurlijk ons best willen doen", aldus de rechtspoot in gesprek met Football.London

Wedden

Meer odds

De verdediger hoopt dat er in de toekomst meer rekening wordt gehouden met spelers. "We vechten voor het welzijn van voetballers, want dit schema is krankzinnig. We zijn in gesprek met de FIFA. Het is een lastige situatie, want ik begrijp dat de fans veel voetbal willen zien."

Komende woensdag moet Chelsea opnieuw aan de bak. Dan staat het uitduel in de Champions League met Red Bull Salzburg op het programma. De ploeg van trainer Graham Potter is koploper van groep E en plaatst zich bij winst voor de volgende ronde.