Flekken: 'Als ik erbij ben, dan wil ik ook als eerste keeper mee'

Flekken: 'Als ik erbij ben, dan wil ik ook als eerste keeper mee'

24-10-2022 22:34
46

Mark Flekken wil als eerste doelman mee naar het WK in Qatar. Dat meldt de keeper van SC Freiburg maandagavond bij Rondo. Flekken zit samen met vier andere keepers bij de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal.

"Als ik erbij ben, dan wil ik ook wel als eerste keeper mee", vertelt Flekken. "Dat is natuurlijk de ultieme droom, maar het enige wat ik kan controleren zijn mijn prestaties bij de club. Daar werk ik keihard voor en verder wil ik daar niet te veel over speculeren. De keuze ligt bij de bondscoach en de keeperstrainer en welke keuze dat ook is dat moet ik accepteren. Maar als ik mee ga dan wil ik dat proberen als nummer één te doen."

Flekken kent tot nu toe een erg goede start van de competitie bij SC Freiburg. De club staat derde in de Bundesliga achter Bayern München en Union Berlin. Flekken keepte alle elf de wedstrijden in de competitie en de doelman hield in zes duels zijn doel schoon. In totaal kreeg hij achttien doelpunten tegen. In de Europa League hield Flekken al drie keer de nul en kreeg hij nog maar één goal om zijn oren.