Galtier keek watertandend naar supertrio PSG: 'Voor een trainer de heilige graal'

Galtier keek watertandend naar supertrio PSG: 'Voor een trainer de heilige graal'

26-10-2022 09:17 Laatste update: 09:23
6

Christophe Galtier heeft dinsdagavond extreem genoten van zijn sterrenensemble. De trainer van Paris Saint-Germain, die zijn ploeg met 7-2 zag winnen van Maccabi Haifa, wist bij vlagen niet wat hij zag. 

PSG had dinsdag geen kind aan Maccabi. Na de galavoorstelling, waarin onder anderen Lionel Messi (2x), Kylian Mbappé (2x) en Neymar trefzeker waren, verscheen de oefenmeester vol trots op de persconferentie. "Ik zie ze elke dag samen op het trainingsveld en dan laten ze al vaak zien van een uitzonderlijk niveau te zijn. Als ze dat ook gezamenlijk tonen op een wedstrijddag dan is dat voor een trainer de heilige graal", aldus Galtier, die inmiddels verzekerd is van een plek in de knock-outfase.

Vitinha draaide zelf mee in de geoliede machine. De Portugese middenvelder stond in de basis en zag van dichtbij hoe Messi, Mbappé en Neymar hun tegenstanders gek maakte met dribbels en perfecte combinaties. "Ik zat vanavond op de eerste rij om naar ze te kijken. We zijn allemaal inder de indruk, omdat ze dingen doen die anderen niet kunnen. Het is echt een voorrecht om dit van dichtbij mee te maken. Het was een geweldige avond."