Pasveer hekelt 'hetze': 'Men beseft niet hoe erg voetballers daarmee zitten'

Pasveer hekelt 'hetze': 'Men beseft niet hoe erg voetballers daarmee zitten'

27-10-2022 15:14
51

Remko Pasveer heeft geen moeite met negatieve reacties richting zijn persoon op social media. Hoewel de Ajax-doelman aangeeft goed bestand te zijn tegen kritiek, baalt hij wel van de hedendaagse tendens in praatprogramma's.

Pasveer leest weinig over hemzelf, social media heeft hij niet. "Op internet kun je tegenwoordig alles neerzetten, maar ik ben daar helemaal niet mee bezig, joh", vertelt hij aan ELF Voetbal. "Dat doet me niks. Wat ik erger vind, is wanneer je persoonlijk wordt aangepakt in praatprogramma's. Kritiek is niet erg, maar het moet geen hetze worden. Mensen beseffen niet hoe erg voetballers daarmee kunnen zitten."

Waar het de laatste tijd minder gaat met Ajax, genoot Pasveer vorig seizoen veel vertrouwen. Dat dankt hij mede aan zijn ploeggenoten Jurriën Timber en Edson Álvarez en de naar Manchester United vertrokken Lisandro Martínez. "Je gaat mee in hun mentaliteit en daar krijg ik energie van. Vorig jaar dacht ik regelmatig: er gaat ons niets gebeuren, laat iedereen maar komen. Wanneer je dat gevoel hebt, geeft dat zoveel kracht."