Fraser ziet 'buitencategorie' bij Utrecht: 'Hij is een bijzondere verschijning'

Fraser ziet 'buitencategorie' bij Utrecht: 'Hij is een bijzondere verschijning'

30-10-2022 08:35
40

Het spel van FC Utrecht kan nog niet bekoren, maar daar maalt Henk Fraser niet om. De trainer van de Domstedeligen is blij met de 1-2 zege bij sc Heerenveen, waardoor de subtop van de Eredivisie in zicht komt.

Fraser kent de kritiek op het spel van Utrecht. "Ik hoor van alles en dat is ook wel terecht, want de eerste helft vonden zij elkaar vele malen gemakkelijker. Het oogt bij ons wel broos. Wij moeten op dit moment winnen op een andere manier. Daar zijn we superblij mee", zegt hij tegen De Telegraaf. "Wij zijn nu op zoek naar punten, die geven rust. En dat heeft weer invloed op het spel."

Bas Dost ontbrak vanwege klachten in de selectie van Utrecht. Zijn concurrent Tasos Douvikas was trefzeker en is nu clubtopscorer. Moet Dost vrezen voor de bank? "Dat vind ik lastig. We kennen allemaal Bas Dost, zijn potentie, zijn waarde en wat hij allemaal al heeft bewezen. Dat is wel een pittige vraag. Ik durf niet zomaar te zeggen dat hij het kind van de rekening kan worden, want daarvoor vind ik hem veel te goed."

Fraser prijst ook doelman Vasilis Barkas. "Vasilis is een keeper van de buitencategorie. Het is bijna een magneet. En hij is een bijzondere verschijning. Het is bijvoorbeeld niet echt een trainingsbeest. Hij heeft zoveel kwaliteiten, dat het bijna nonchalant oogt. Hij heeft ons al meerdere keren punten bezorgd dit seizoen."

Het betekent dat Fabian de Keijzer pas op de plaats moet maken. "De Keijzer is een zeer talentvolle doelman met superkwaliteiten, maar dit is buitencategorie. Hoe vervelend het ook is. Ik vond mezelf als speler niet slecht, maar ik ging ook niet bijdehand doen tegen Koeman. Je moet wel realistisch zijn."