VP's Elftal van de Week: uitblinkers bij FC Utrecht, Go Ahead, Twente en Sparta

VP's Elftal van de Week: uitblinkers bij FC Utrecht, Go Ahead, Twente en Sparta

31-10-2022 10:00
25

Een ietwat ingekrompen speelronde - Ajax en Feyenoord speelden niet - heeft alsnog een mooi Elftal van de Week opgeleverd. Go Ahead Eagles levert drie van de elf spelers en is daarmee hofleverancier.

Vasilios Barkas (FC Utrecht)
Ze zijn spontaan allemaal aan de ouzo gegaan na het optreden van Barkas tegen Heerenveen. Zijn trainer Henk Fraser noemde hem 'buitencategorie', en terecht. Het is voor de club jammer dat de Griekse doelman 'slechts' gehuurd is, want Barkas kan nog jaren mee onder de Utrechtse lat.

Mats Köhlert (Heerenveen)
Niet meer weg te denken uit de basiself van Heerenveen. Ondanks het Friese verlies in Utrecht, verdient Köhlert een plek in het Elftal van de Week. Hij was belangrijk bij het doelpunt van Sydney van Hooijdonk en draagt zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje bij.

Modibo Sagnan (FC Utrecht)
"Sagnan in de spits, in de spits, Sagnan in de spi-hits." Het zou zomaar kunnen, nadat de Franse verdediger afgelopen weekend zijn aanvallende kunsten toonde. Zo'n wereldgoal zagen weinig mensen aankomen. Sagnan zorgde er daarmee ook voor dat Utrecht de drie punten pakte in Heerenveen.

Jamal Amofa (Go Ahead Eagles)
Wederom een uitstekende pot van Amofa, die het vertrouwen van Go Ahead Eagles inmiddels al dubbel en dwars heeft terugbetaald. Een gouden zet van de clubleiding om Amofa gratis op te halen bij ADO Den Haag, want ook tegen Excelsior maakte hij weer veel indruk.

Arno Verschueren (Sparta)
Verschueren werd meer dan terecht uitgeroepen tot Man of the Match. Eigenhandig bracht hij Sparta de overwinning tegen Fortuna Sittard door twee keer raak te knikken. Misschien met wat geluk, maar daar maalt niemand om in Rotterdam.

Willum Thór Willumsson (Go Ahead Eagles)
En ook Willumsson verdient de credits. Geheel terecht werd hij na afloop verkozen tot Man of the Match. Het aantrekken van de IJslander is een belangrijke zet gebleken van technisch manager Paul Bosvelt van Go Ahead Eagles.

Sem Steijn (FC Twente)
Bij uitstek dé uitblinker aan de zijde van Twente door de bal twee keer in het netje te leggen. Best knap hoe Steijn zich in rap tempo aan heeft weten te passen aan het niveau van de Eredivisie en zo zijn stempel drukt op zijn nieuwe club.



Bobby Adekanye (Go Ahead Eagles)
Eén van de spelers waar het bij Go Ahead om draait, zo was tegen Excelsior weer zichtbaar. Adekanye bediende Willumsson, om kort daarna zelf te scoren. Het loopt tussen Adekanye en Willumsson als een tierelier. Adekanye is ook bezig aan een keurig seizoen: drie goals en drie assists in elf wedstrijden.

Cody Gakpo (PSV)
Ajax heeft met Davy Klaassen 'Mister 1-0', maar Cody Gakpo mag zich 'Mister Assist' van PSV noemen, want tegen NEC gaf hij weer twee keer de aanzet. de teller staat inmiddels op elf assists. Bijzonder knap voor de man die afgelopen zomer een toptransfer liet lopen en bewust bij PSV bleef.


Jens Odgaard (AZ)
Tegen Volendam de belangrijkste AZ'er. Niet alleen maakte Odgaard het openingsdoelpunt, maar telkens als AZ gevaarlijk was, dan was de Deen erbij betrokken. Hij werd Man of the Match en knokt zich mogelijk nog in de WK-selectie van Denemarken.

Tasos Douvikas (FC Utrecht)
Sagnan maakte al een superdoelpunt, maar in de eerste helft fabriceerde ook Douvikas een absolute wereldgoal. Niet voor niets werd de Griekse spits overladen met complimenten. Niet alleen vanwege de schoonheid van zijn goal, ook omdat Douvikas de wedstrijd openbrak: Utrecht had nog geen kans gehad.