'Ik zou voor Flekken gaan op het WK, keept meeste wedstrijden op hoog niveau'

'Ik zou voor Flekken gaan op het WK, keept meeste wedstrijden op hoog niveau'

31-10-2022 12:23
61

Mark Flekken moet op het WK in Qatar het Nederlandse doel verdedigen. Dat vindt Lars Unnerstall, die onder de indruk is van de keeper van SC Freiburg.

Als Unnerstall in de schoenen van bondscoach Louis van Gaal zou staan, was de keuze voor hem simpel. "Ik zou voor Mark Flekken gaan", zegt de uitblinker van FC Twente tegen Voetbal International. "Hij doet het echt uitstekend bij Freiburg. Speelt nu Europees, doet het ook op dat niveau goed. Hij is de Nederlandse doelman die de meeste wedstrijden achter elkaar op hoog niveau heeft gepresteerd. Hij zit in het goede ritme."

Wedden

Meer odds

Unnerstall noemt Flekken 'voetballend heel erg sterk'. "Ik denk dat Louis van Gaal dat ook graag wil zien", aldus de Duitser. "Niet iedereen in Nederland krijgt volgens mij mee wat Flekken in Duitsland laat zien, maar ik wel. Hij doet het al jaren goed. Ja, ik zou voor Flekken gaan."

Volgende week vrijdag (11 november) maakt Van Gaal de definitieve WK-selectie van Oranje bekend. Viervoudig internatioanl Flekken is één van de vijf keepers die mogen hopen op een uitverkiezing; de anderen zijn Jasper Cillessen (NEC), Remko Pasveer (Ajax), Justin Bijlow (Feyenoord) en Andries Noppert (sc Heerenveen).