Yilmaz belooft beterschap, maar foetert opnieuw: 'Ik ben er nog ontstemd over'

Yilmaz belooft beterschap, maar foetert opnieuw: 'Ik ben er nog ontstemd over'

31-10-2022 21:08
31

Burak Yilmaz erkent dat hij niet had moeten stoppen met spelen na een vermeend penaltymoment. De spits van Fortuna Sittard zag een overtreding van Sparta-verdediger Shurandy Sambo op Iñigo Córdoba, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük floot niet.

"Maar het was er zeker één" reageert Yilmaz in gesprek met Voetbal International. "En in de tweede helft hadden we nóg eens recht op een strafschop, die we weer niet kregen", doelt hij op een handsbal van Bart Vriends. "Iedereen zei dat het een strafschop was, maar hij (Gözübüyük, red.) negeerde alles en zocht niet eens contact met de VAR. Ik vind het onbegrijpelijk. Echt, ik ben er nog steeds ontstemd over."

Volgens de 37-jarige Turk is het bovendien 'niet de eerste keer dat we dit seizoen worden benadeeld'. "Dat frustreert me." Wel geeft Yilmaz toe dat het niet slim was om in kansrijke positie voor een strafschop te appelleren in plaats van uit te halen. "Ik had natuurlijk gewoon op goal moeten schieten. Dit overkomt me niet nog een keer."

Yilmaz kreeg vanwege protesten zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hij is daardoor geschorst voor het duel met FC Emmen.