'Soort Midden-Oostengebeuren daar, maar Van Bommel heeft Overmars'

'Soort Midden-Oostengebeuren daar, maar Van Bommel heeft Overmars'

01-11-2022 15:05 Laatste update: 17:23
10

In België worden de laatste tijd opvallend veel trainers ontslagen. Onder andere Danny Buijs moest het veld al ruimen bij KV Mechelen en maandag werden er nog twee coaches de laan uitgestuurd. John van den Brom en Aad de Mos zijn echter niet bang dat Mark van Bommel weg moet bij Royal Antwerp FC.

Het seizoen in België is nog niet halverwege, maar de helft van de trainers is al wel ontslagen. De Mos heeft wel een uitleg voor de hoeveelheid ontslagen oefenmeesters. Hij was zelf tot drie keer toe coach van een Belgische club. "In België zijn veel privé-eigenaren van clubs", vertelt De Mos aan het Algemeen Dagblad. "Het is daar een soort Midden-Oostengebeuren. Miljonairs en miljardairs die allemaal willen dat hun club Europees voetbal gaat spelen. Dat kan natuurlijk niet."

Daarnaast is, volgens De Mos, de paniek rond degraderen een reden voor de vele ontslagen. Daar zou ook Buijs op gesneuveld zijn. "Dit jaar degraderen er drie clubs. Alles boven en onder de streep raakt met één punt verschil al in paniek. Dat zag je aan Buijs bij KV Mechelen. Alles wat ook maar een beetje tegenvalt wordt eruit gegooid."

Van den Brom was meerdere keren trainer in België en hij werd ook meerdere malen ontslagen. De oud-trainer van KRC Genk en Anderlecht denkt dat Van Bommel wel wat krediet heeft opgebouwd bij Royal Antwerp. "Hij heeft natuurlijk Mark Overmars die hem kan beschermen en hij heeft een erg goede start gehad. Daarom zullen ze hem altijd wat meer tijd geven, maar dat zouden meerdere club in België moeten doen." Ook de Nederlander Robin Veldman is nog trainer in België. Hij is de interim-coach van Anderlecht.