Van Bronckhorst over verschil met Ajax: 'Had het niet zo klein verwacht'

1 november 2022 om 16:17
Laatste update: 1 november 2022 om 16:20

Giovanni van Bronckhorst had voorafgaand aan de Champions League-campagne niet verwacht dat het verschil met Ajax maar zo klein zou zijn. Er is zelfs nog een kleine kans dat de Schotten ten koste van Ajax naar de Europa League gaan, al is dat niet realistisch volgens de Nederlandse trainer. 

"De kans dat wij met vijf doelpunten verschil winnen is heel erg klein. Daar moet je eerlijk in zijn, maar het is waar dat er een kleine kans is", zegt Van Bronckhorst tegen RTL Nieuws. "Wij gaan tegen Ajax voor een positief resultaat."

Van Bronckhorst wist al dat het een lastige klus zou worden om overwintering in Europa veilig te stellen met Ajax, Liverpool en Napoli in de groep. "Als je de wijze ziet waarop Ajax in vorige seizoenen in de Champions League speelde... Napoli en Liverpool zijn natuurlijk allebei grootmachten." 

"Als wij de wedstrijd winnen staan we allebei op drie punten en dat had ik niet verwacht. In die zin is het verschil klein. Ajax startte geweldig, maar heeft daarna niet zulke positieve resultaten geboekt in Europa", aldus de oefenmeester.