Heerenveen wacht twee jaar na vertrek nog altijd op miljoenen voor Ejuke

Heerenveen wacht twee jaar na vertrek nog altijd op miljoenen voor Ejuke

02-11-2022 11:11
82

SC Heerenveen wacht nog altijd op een deel van de transfersom voor Chidera Ejuke, die in 2020 naar CSKA Moskou vertrok. De Russische club zijn de Friezen tot op de dag van vandaag nog 3,1 miljoen euro verschuldigd.

Dat meldt Voetbal International woensdag. Heerenveen verkocht de Nigeriaanse aanvaller destijds voor een bedrag van 11,5 miljoen euro. Van dat bedrag, dat eigenlijk al in mei betaald had moeten worden, moet dus nog bijna één vierde worden overgemaakt. 

Cees Roozemond, de directeur van Heerenveen, reageert op de situatie. "Het is een behoorlijke hap uit het budget. CSKA zegt dat er geen betalingen gedaan kunnen worden vanwege de afsluiting van het Swift-betalingssysteem." Het Swift-betalingssysteem is een communicatiesysteem tussen banken voor het versnellen en makkelijker maken van internationale betalingen. 

"We zijn niet de enige club die een probleem heeft met het ontvangen van transfergelden uit Rusland", aldus de directeur. "Het speelt op het niveau van UEFA en FIFA nu, dus ik ben ervan overtuigd dat we dat geld uiteindelijk krijgen. Gelukkig hebben we voldoende buffer om zo’n tegenvaller in de liquiditeit op te vangen. Dat is weleens anders geweest."