'De Graafschap is furieus en start arbitragezaak tegen Sow van Go Ahead Eagles'

'De Graafschap is furieus en start arbitragezaak tegen Sow van Go Ahead Eagles'

02-11-2022 16:43 Laatste update: 18:57
59

De Graafschap is een arbitragezaak begonnen tegen Go Ahead Eagles-speler Sylla Sow, die na een overeenkomst nooit aankwam in Doetinchem. De zaak dient op woensdag 18 januari in Zeist. 

De Graafschap kwam eind augustus tot een akkoord met Sheffield Wednesday. De deal werd zaterdag 27 augustus wereldkundig gemaakt. Sow zou voor twee seizoenen tekenen voor De Graafschap en de Engelse club ontving een kleine transfersom. 

De Graafschap stippelde een vlucht uit voor Sow en regelde een ticket zodat alles officieel gemaakt kon worden. Dit zou op zondag 28 augustus gebeuren. Gek genoeg kwam Sow niet in Doetinchem aan, maar in Deventer waar hij tekende voor Go Ahead Eagles, dat zich van geen kwaad bewust is. De Graafschap voelt zich hierdoor bedonderd en is een arbitragezaak begonnen tegen de speler, volgens de Gelderlander.

"Je moet niet willen dat spelers afspraken maken met twee clubs", zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. "Wij willen graag weten van de arbitragecommissie wat die daar van vindt", besluit hij.