'Van Gaal gelooft in mij en heeft vertrouwen in mijn kwaliteiten'

'Van Gaal gelooft in mij en heeft vertrouwen in mijn kwaliteiten'

03-11-2022 09:51
44

Devyne Rensch hoopt op een uitverkiezing in de definitieve WK-selectie van Louis van Gaal. De rechtervleugelverdediger van Ajax wil tegelijkertijd nog niet te veel op de zaken vooruitlopen.

"Ik ben weer fit, voel me goed en kijk er naar uit", zegt Rensch tegen Voetbal International. De Ajacied zat tot dusver drie keer bij de selectie, al speelde hij pas negentien minuten in Oranje. "Trainen op het allerhoogste niveau, met alle grote spelers om je heen. Dat blijven mooie ervaringen en natuurlijk kijk en luister ik dan goed. Naar spelers als Virgil van Dijk of Memphis Depay, hoe het er in de andere landen aan toe gaat."

"En natuurlijk is het ook een belangrijke ervaring om met een ervaren bondscoach als Louis van Gaal te mogen werken", vervolgt Rensch, die een goede band onderhoudt met de bondscoach. "Hij is altijd eerlijk en ik mag hem graag. We hebben in de laatste interlandperiode ook een gesprek met elkaar gehad. Hij heeft vertrouwen in me en gelooft in mijn kwaliteiten. Hij zei dat ik goed bezig was en ik dat vast moest houden: blijf presteren en uitvoeren wat je moet doen. Dat was de kern van de boodschap."

Rensch hoopt 11 november goed nieuws te krijgen van Van Gaal. "Oranje op een WK is sowieso iets bijzonders. Ik heb het WK van 2014 natuurlijk als jochie meegemaakt en daar heb ik echt van genoten", zegt hij. "De verwachtingen zijn best hoog van ons, maar dat lijkt me ook terecht. We hebben veel kwaliteiten en veel vertrouwen. Ik wil er graag bij zijn, maar dat gevoel parkeer ik nog even een paar weken."