Kudus maakt het zich niet makkelijk bij Ajax: 'Ik doe dit voor het team'

Kudus maakt het zich niet makkelijk bij Ajax: 'Ik doe dit voor het team'

03-11-2022 10:32
29

Mohammed Kudus gooide dinsdagavond in het gewonnen Champions League-duel van Ajax met Rangers FC de schroom van zich af, maar volmaakt gelukkig is hij niet in de punt van de Amsterdamse aanval. Het liefst speelt hij als aanvallende middenvelder.

"Ik heb nog steeds het gevoel dat ik op de nummer 10-positie het best tot mijn recht kom", wordt Kudus geciteerd door De Telegraaf. Hij maakte in Glasgow zijn tiende doelpunt van het seizoen voor Ajax, waarvan vier in de Champions League. "Ik speel als nummer 9 voor het team."

Kudus verving Brian Brobbey, die niet helemaal fit was en werd gespaard voor de Eredivisie-topper tegen PSV van aanstaande zondag. Met zijn wens om liever op een andere positie te spelen, maakt de Ghanees het zichzelf niet makkelijk. "De trainer heeft me het vertrouwen gegeven als aanvaller en ik scoor. Dat is wat hij van een spits verwacht. En dat is ook de reden dat ik nog niet als schaduwspits heb gespeeld", zegt de Ghanees.

Kudus (22) speelt sinds 2020 voor Ajax. Door blessures komt hij pas dit seizoen tot bloei. Hij ligt nog drie jaar vast in Amsterdam. Eind augustus wilde Kudus graag de overstap maken naar Everton, maar Ajax liet de international van Ghana niet gaan. Everton zou nog steeds interesse hebben, evenals Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund.