Schreuder passeert Blind: 'Achteraf makkelijk praten, enorme progressie Bassey'

Schreuder passeert Blind: 'Achteraf makkelijk praten, enorme progressie Bassey'

07-11-2022 07:28
108

Alfred Schreuder wijt de vormdip van Ajax en de nederlaag tegen PSV niet aan zijn vele wijzigingen. Hoewel het seizoen nu al maanden onderweg is, is de trainer van de Amsterdammers nog altijd zoekende naar zijn sterkste formatie.

"Als je naar andere topploegen kijkt, die hebben dat ook. Soms is het ook noodgedwongen", vertelt Schreuder, geciteerd door Voetbal International. "Bijvoorbeeld toen Brobbey nog niet fit genoeg was of nu niet kon spelen tegen Rangers. Nu maak ik ook andere keuzes omdat Owen Wijndal niet kon spelen en ik heel graag de combinatie Brobbey en Kudus eens wilde zien. Dan zijn het een paar veranderingen, maar dat hoeft dan niet per definitie invloed te hebben op de uitslag."

Tegen PSV verliep de opbouw bij Ajax uiterst moeizaam, wellicht mede door het ontbreken van Daley Blind. "Als je daar zo naar kijkt zou je dat zo kunnen zien, ja. Maar achteraf is makkelijk praten", stelt Schreuder. "Ik ben een team aan het ontwikkelen en we willen een bepaalde kant op. Daarbij kies ik nu voor Calvin Bassey en Jurriën Timber in het centrum."

Bassey greep bepaald niet overtuigend in bij de goal van Luuk de Jong. "Ik denk niet helemaal dat dat alleen met kwaliteit te maken heeft", reageerde Schreuder op de vraag of de aankoop wel goed genoeg is. "Zeker Calvin maakt een enorme progressie, al moet hij deze bal bij Luuk zeker beter verdedigen. Die ervaring moet hij in wedstrijden opdoen. Die tijd is bij Ajax niet zo groot, dat weet ik, maar we moeten dit wel doen. Dit is iets waar we doorheen moeten. Hier leren de spelers van en daarom is het fijn dat we woensdag weer spelen."

Schreuder sluit niet uit dat hij tegen Vitesse weer sleutelt aan zijn elftal. "Want ik vind niet dat je hoeft te spreken van een ideale basiself. Er zijn er veel meer spelers die kunnen spelen hier bij Ajax, dat zijn er echt wel zestien of zeventien."