Eredivisie-flops: maar liefst vier Ajacieden in de lijst na topper tegen PSV

Eredivisie-flops: maar liefst vier Ajacieden in de lijst na topper tegen PSV

07-11-2022 11:00
56

Speelronde dertien van de Eredivisie zit erop en dus is het weer tijd voor de floplijst van VoetbalPrimeur. Na de topper tegen PSV is Ajax de absolute hoofdleverancier met vier spelers, terwijl Vitesse de floplijst ook mooi vult.

Jorge Sánchez (Ajax)
De Mexicaan kreeg weer de kans in een grote wedstrijd bij Ajax en weer viel hij door de mand. Verdedigend was het ook deze keer niet optimaal en ook aan de bal beheerst Sánchez het Ajax-niveau niet. Zouden de Amsterdammers zijn bonnetje nog hebben liggen?

Hobie Verhulst (AZ)
De sluitpost bewees in Waalwijk waarom hij vorig jaar geen eerste doelman was bij AZ. Verhulst blunderde meermaals en dat is niet voor het eerst dit seizoen. Als AZ serieus mee wil doen om de bovenste drie plekken in de Eredivisie, zal het op zoek moeten naar een betere keeper.

Steven Bergwijn (Ajax)
We kunnen inmiddels wel stellen dat de recordaankoop van Ajax in een vormcrisis verkeert. Bergwijn speelde tegen PSV niets klaar, ook niet op zijn favoriete linkerkant. De aanval van Oranje leek een zekerheidje op het WK, maar Louis van Gaal wordt dus aan het denken gezet.

Calvin Bassey (Ajax)
Bassey liet in Amsterdam al zien waar hij over een tijdje kan staan. Toch wordt het in bepaalde wedstrijden pijnlijk duidelijk dat de stopper nog geen Ajax-speler is. De topper tegen PSV was zo’n duel. Voetballend bracht Bassey te weinig en verdedigend liet hij zich verrassend genoeg ook te vaak kloppen.

Ferro (Vitesse)
Als zelfs trainer Phillip Cocu je openlijk afvalt, die zijn woorden altijd goed weegt, dan weet je dat het mis is. Ferro kende een dramatische invalbeurt tegen Sparta: zelfs de dingen die iedereen in de F’jes leert, zoals aan de binnenkant dekken, gingen mis bij de huurling.

Brian Brobbey (Ajax)
Hij was niet zo slecht als de andere drie Ajacieden in deze lijst, maar tegen PSV maakte Brobbey ook geen beste beurt. De kandidaat voor het WK in Qatar werd eigenlijk geen moment gevaarlijk, terwijl hij zich wel liet meeslepen in de verhitte wedstrijd.

Damil Dankerlui (FC Groningen)
Hij begon nog redelijk aan de wedstrijd tegen FC Utrecht, maar later werd Dankerlui volledig overlopen. Het is eigenlijk een klein wonder dan hij de wedstrijd vol mocht maken van trainer Frank Wormuth.

Paul Gladon (Fortuna Sittard)
Door de schorsing van Burak Yilmaz kreeg Gladon de kans om te schitteren als spits van Fortuna, tegen FC Emmen. Hij wist eigenlijk geen moment gevaar te stichten tegen de degradatiekandidaat. Gladon zal dus weer even moeten wachten op zijn kans.

Mees Hoedemakers (SC Cambuur)
Cambuur kon de middenvelder afgelopen zomer nog voor een mooie geldsom verkopen, maar nu is Hoedemakers één van de dissonanten in Leeuwarden. De geboren Zaandammer lijkt al zijn vertrouwen te zijn kwijtgeraakt en dat was goed zichtbaar tegen NEC.

Simon van Duivenbooden (Vitesse)
De twintigjarige Van Duivenbooden werd tegen Sparta voor de leeuwen gegooid door Cocu. Zonder succes: de spits was onzichtbaar en deed heel weinig goed. Hij haalde het einde van de wedstrijd dan ook niet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie