'Barcelona wil Chelsea te snel af zijn en versnelt onderhandelingsproces'

'Barcelona wil Chelsea te snel af zijn en versnelt onderhandelingsproces'

07-11-2022 16:27 Laatste update: 18:20
31

FC Barcelona wil Chelsea-middenvelder Jorginho in januari vastleggen. Het contract van de Italiaan loopt aan het eind van dit seizoen af, waardoor hij transfervrij de overstap naar Catalonië kan maken.

Barcelona wil de onderhandelingen tijdens het WK versnellen en in januari, wanneer Jorginho een transfervrije status vergaart, tot een akkoord komen, meldt SPORT. De reden om sneller met Jorginho om tafel te gaan, zou er mee te maken hebben dat de middenvelder en Chelsea niet dichter bij elkaar komen over een nieuwe verbintenis. Barcelona denkt om die reden Chelsea te slim af te zijn.

Jorginho is naar verluidt op de hoogte van de interesse van de Catalanen, maar heeft nog geen knoop doorgehakt. Chelsea heeft nog tot het einde van dit kalenderjaar om de Italiaan langer binnenboord te houden, anders is de speler vrij om met geïnteresseerde clubs te praten. Volgens SPORT verlangt Jorginho van Chelsea een verdubbeling van diens salaris. Hij is bereid op Stamford Bridge te blijven, tegen een vergoeding van 13,6 miljoen euro per jaar. Chelsea zou geen plannen hebben om het salaris van Jorginho, die bijna 6,5 miljoen euro verdient, subsantieel te verhogen. 

Het is duidelijk dat Barcelona versterkingen voor het middenveld zoekt. Ook Martin Zubimendi (Real Sociedad), Enzo Fernández (Benfica) en Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers) worden gelinkt aan de Catalanen.