Ajax-opponent spreekt van 'geweldige loting': 'Ajax is Europese glorie voor ons'

Ajax-opponent spreekt van 'geweldige loting': 'Ajax is Europese glorie voor ons'

07-11-2022 17:06 Laatste update: 17:13
58

Union Berlin kruipt voor de Europa League-tussenronde in de underdogpositie. Directeur Oliver Ruhner en trainer Urs Fischer prediken voor realisme, nadat Die Eisernen maandagmiddag tijdens de loting aan Ajax werden gekoppeld.

"Dit is een geweldige loting, Union tegen Ajax klinkt al als Europese glorie voor ons", zegt Ruhner op de clubsite van Union. Hoewel de Duitsers de eerste twaalf speelrondes aan kop van de Bundesliga gingen, is Ruhner voorzichtig met uitspraken over het tweeluik. "Ajax is een spraakmakende tegenstander die namens Nederland al jaren in Europa uitkomt. De favorietenrol is natuurlijk al verdeeld in deze loting, maar we kijken erg uit naar de twee duels."

Union heeft met Sheraldo Becker en Danilho Doekhi twee Nederlanders in de selectie. Laatstgenoemde heeft een verleden bij Ajax en is eveneens tevreden met de loting. "Ik ken Ajax goed en was erg blij toen zij uit de koker kwamen. Er hangt een geweldige sfeer in het stadion."

Trainer Fischer kent Ajax van een oefenwedstrijd in coronatijd. Union speelde in 2020 in een lege Johan Cruijff Arena met 2-2 gelijk tegen de Amsterdammers. "Ik weet zeker dat de sfeer geweldig wordt als er 50 duizend man in het stadion zit. Dit is een geweldige loting. Ajax is een club met een prachtige geschiedenis. Het wordt een zware opgave, maar elke opdracht is te tackelen."