Boskamp ziet oncollegiale Veldman bij Anderlecht: 'Zoiets doe je toch niet?'

Boskamp ziet oncollegiale Veldman bij Anderlecht: 'Zoiets doe je toch niet?'

07-11-2022 18:15
27

Jan Boskamp heeft kritiek geuit op RSC Anderlecht-trainer Robin Veldman. De Nederlander staat sinds het ontslag van Felice Mazzu (eind oktober) aan het roer bij de Belgen.

Vorige week donderdag plaatste Anderlecht zich voor de tussenronde van de Conference League, door in eigen huis met 2-0 te winnen van het Deense Silkeborg. "Dan valt er eindelijk nog eens iets positiefs te melden over Anderlecht", aldus Boskamp, in gesprek met het Het Belang van Limburg

Na afloop van de overwinning deelde Veldman op de persconferentie een sneer uit naar zijn reeds ontslagen voorganger, die op fysiek vlak te veel zou hebben geëist van zijn spelers. "De fysieke data van de vorige coach gebruiken we niet meer. Wij eisen nu andere acties van de spelers."

Een uiterst oncollegiale opmerking, stelt Boskamp, die in het verleden ook werkzaam was als trainer van Anderlecht. "Zoiets doe je toch niet? Ik vind dat een gebrek aan respect voor je collega. Ik ken die man niet, maar zoiets moet ie niet zeggen." Veldman stond afgelopen zondag met zijn ploeg tegenover het Royal Antwerp FC van trainer Mark van Bommel. Dat duel eindigde in 0-0.