Hoedt botst met landgenoot Veldman: verdediger uit selectie Anderlecht gezet

Hoedt botst met landgenoot Veldman: verdediger uit selectie Anderlecht gezet

07-11-2022 09:50 Laatste update: 14:46
14

Wesley Hoedt lijkt zijn langste tijd bij Anderlecht te hebben gehad. De Nederlandse verdediger worstelt al het hele seizoen met zijn vorm en landgenoot Robin Veldman passeerde hem donderdag voor het Conference League-duel bij Silkeborg (0-2 winst). Daar kon Hoedt moeilijk mee leven.

Toen de oud-speler van AZ, SS Lazio en Southampton tijdens de tactische bespreking in Denemarken vernam dat hij op de bank zou starten, liet de mandekker zich van zijn minst geïnteresseerde kant zien. Volgens Het Laatste Nieuws pakte hij zijn smartphone en AirPods erbij om zijn ongenoegen te uiten. 'Een houding die haaks staat op wat je mag verwachten van een 'leidersfiguur' in de kleedkamer', schrijft de Belgische krant.

Opvallend genoeg mocht Hoedt in de tweede helft nog wel zijn opwachting maken in Silkeborg. Het ziet er sterk naar uit dat het zijn laatste optreden voor Anderlecht is geweest. Trainer Robin Veldman gaf afgelopen weekend toe dat de 28-jarige mandekker een gesprek had aangevraagd. Daarin liet hij weten niet te kunnen leven met zijn reserverol. Anderlecht besloot hem daarop uit de selectie te weren. Hoedt traint voorlopig individueel.

De geboren Alkmaarder ligt nog tot medio 2025 vast bij de Belgische topclub.