Götze krijgt tip van voorzitter: 'Als ik hem was zou ik bedanken voor het WK'

Götze krijgt tip van voorzitter: 'Als ik hem was zou ik bedanken voor het WK'

08-11-2022 17:40 Laatste update: 17:54
35

Rudi Völler weet zeker dat Mario Götze op het WK had gespeeld als hij wat langer was geweest. De Duitse oud-voetballer ziet nu dat de nationale ploeg al te veel spelers zoals de ex-PSV’er in de gelederen heeft.

"Het probleem met hem is dat we al zo veel goede spelers hebben op die positie", zegt Völler geciteerd door Kicker. "Als hij nou twee koppen groter was geweest en echt in de punt van de aanval speelde, dan was het een stuk makkelijker om hem in het elftal te passen. Dan weet ik zeker dat hij in de basis zou gaan spelen." Völler speelde zelf negentig wedstrijden voor die Mannschaft en vocht daarbij ook meerdere verhitte duels uit met Nederland. Onder andere het bekende spuugincident met Frank Rijkaard.

De voorzitter van Eintracht Frankfurt, Axel Hellman, zou zelfs willen dat Götze helemaal niet meegaat naar het WK. Volgens de bestuurder kan hij beter fit aan de tweede seizoenshelft beginnen. "Je kan niemand natuurlijk van tevoren een plek in de basiself beloven. Alleen als je hem niet laat spelen, dan krijg je constant de discussie dat hij het team misschien wel had kunnen helpen. Dan zou ik ervoor kiezen om te bedanken, bij Eintracht te blijven en je daar volledig te focussen op de tweede seizoenshelft. We zijn natuurlijk nog in de race voor de Champions League."

Götze speelde tot nu toe 63 interlands voor het Duitse nationale elftal. Hij scoorde in die wedstrijden zeventien keer. Bij Eintracht Frankfurt is de voormalig middenvelder van PSV een vaste waarde in de basiself.