Russen glashelder over Szymanski: 'Aan Feyenoord verkopen? Bijna onmogelijk'

Russen glashelder over Szymanski: 'Aan Feyenoord verkopen? Bijna onmogelijk'

10-11-2022 17:18
44

Dinamo Moskou rekent niet meer op Sebastian Szymanski. Hoewel de 23-jarige middenvelder nog een contract heeft tot medio 2026 bij de Russische club, is bestuurslid Sergei Stepashin glashelder.

Szymanski speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis voor Feyenoord, dat een optie tot koop van naar verluidt tien miljoen euro bedong. "Szymanski zal nooit meer terugkeren naar Rusland", vertelt Stepashin in gesprek met RB Sport. "Of hij aan Feyenoord wordt verkocht? Onder de huidige voorwaarden van de UEFA en de FIFA is het bijna onmogelijk om spelers te verkopen."

Dat laatste heeft alles te maken met de oorlog in Oekraïne. Szymanski gaf eerder al aan om principiële redenen niet terug te willen keren naar Rusland. Stepashin maakt zich er niet druk over. "Laten hem daar spelen. Hij is in alle rust vertrokken en zal voor Polen spelen, we zullen kijken." De spelmaker werd donderdag opgenomen in de WK-selectie van Polen.

Voor Feyenoord kwam Szymanski tot dusver zestien officiële duels in actie. Daarin tekende hij voor vijf goals en vier assists. De linkspoot staat volgens Poolse media ook op de radar van Club Brugge.