Cziommer ziet Oranje-kanshebbers uitblinken in Duitsland: 'Gaat zeker mee'

Cziommer ziet Oranje-kanshebbers uitblinken in Duitsland: 'Gaat zeker mee'

10-11-2022 22:10
15

Simon Cziommer breekt een lans voor twee Oranje-kanshebbers die in de Bundesliga actief zijn. De Duitse oud-prof adviseert bondscoach Louis van Gaal om Jeremie Frimpong en Micky van de Ven op te nemen in zijn WK-selectie.

"Frimpong gaat zeker mee. Dat denk ik wel, hij presteert echt geweldig het afgelopen jaar", vertelt Cziommer bij Viaplay. "Hij presteert fantastich, veertien wedstrijden in de basis in een hele sterke competitie. Het is niet dat hij alleen afgelopen weekend goed heeft gespeeld. Sven Botman zou ik nooit als linksback gebruiken, Van de Ven kan je daar wel gebruiken."

Aron Winter stelt dat hij ook gecharmeerd is van Van de Ven, maar hij vindt het nog te vroeg om de oud-speler van FC Volendam mee te nemen naar het WK. Je kan 26 spelers meenemen, dus je kunt twee jonkies er aan laten ruiken", stelt Cziommer.

Van Gaal maakt vrijdag om 13.00 uur zijn definitieve selectie voor het eindtoernooi bekend. De eerste groepswedstrijd van Oranje in Qatar is op maandag 21 november tegen Senegal.