Arsenal geeft Manchester City het nakijken op ranglijst na dubbelslag Odegaard

12-11-2022 22:38 Laatste update: 23:13
36

Chelsea is zaterdagavond onderuit gegaan tegen het ijzersterke Newcastle United. De ploeg van Sven Botman staat door de 1-0 overwinning derde in de Premier League. Bayern München maakt geen fout en wint met 0-2 op bezoek bij Schalke 04. Arsenal verstevigt de koppositie in de Premier League, door te winnen bij Wolverhampton Wanderers.

Newcastle United - Chelsea: 1-0
Met Hakim Ziyech op de bank begon Chelsea zaterdag aan de jacht naar drie punten tegen het hooggeplaatste Newcastle United. Botman startte bij de thuisploeg in de basiself. In de eerste helft regende het nog niet echt kansen op St James Park. Beide ploegen probeerden het wel via Chelsea-spits Armando Broja en Newcastle-middenvelder Joe Willock, maar de goal kwam nog niet voor rust.

Na de onderbreking bleef het bij kleine kansen via Kieran Trippier en Conor Gallagher, maar in minuut 67 viel de bevrijdende goal voor de thuisploeg. Na goed voorbereidend werk van de in uitstekende vorm verkerende Miguel Álmiron was het uiteindelijk Willock die met een hard schot kon afronden. Het bleek de enige goal van de wedstrijd, waardoor Newcastle de drie punten in eigen huis hield. Met een wedstrijd meer staan ze nog meer twee punten achter op de nummer twee Manchester City. Het gat met nummer vier Tottenham Hotspur bedraagt na vijftien wedstrijden slechts één punt. Chelsea staat mede door het verlies op een teleurstellende achtste plek.

Schalke 04 - Bayern München: 0-2
Koploper Bayern München ging zaterdagavond op bezoek bij hekkensluiter Schalke 04. Met Matthijs de Ligt op de bank begon de ploeg van Julian Nagelsmann sterk aan het duel. In de Veltins-Arena waren de bezoekers heer en meester en dat werd na 38 minuten ook uitgedrukt in de score. Serge Gnabry opende vlak voor rust de score met een afgemeten schot.

Na rust kwamen de bezoekers ook weer sterk uit de kleedkamer. Eric Maxim Choupo-Moting had slechts zeven minuten nodig om de score te verdubbelen. Voor de vervanger van Robert Lewandowski was het zijn tiende doelpunt van het seizoen. De eindstand bleef uiteindelijk 0-2, waardoor Bayern München de voorsprong op nummer twee RB Leizpig uitbouwt naar zes punten. Schalke 04 komt door het verlies niet van de laatste plaats af.

Wolverhampton Wanderers - Arsenal 0-2
Arsenal heeft zijn koppositie in de Premier League verstevigd. Op bezoek bij Wolverhampton Wanderers was Martin Odegaard de grote man. De Noor nam beide treffers voor zijn rekening tegen de hekkensluiter van de Engelse competitie. De openingstreffer viel tien minuten na rust, na een prachtige combinatie over de linkerkant. Een kwartier voor tijd stelde Odegaard de Londense zege veilig.

Door de overwinning komt Arsenal op 37 punten, vijf meer dan naaste belager Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola verloor zaterdagmiddag met 1-2 van Brentford.