Het 'onbegrijpelijke' raadsel van Hazard: Ik kan het echt niet uitleggen

Het 'onbegrijpelijke' raadsel van Hazard: "Ik kan het echt niet uitleggen"

16-11-2022 09:32
19

Eden Hazard krijgt niet veel speelminuten bij Real Madrid en overweegt dan ook een zomertransfer. Daar sprak hij over met de Spaanse krant MARCA

Een wintertransfer zal er niet komen, maar in de zomer kan een vertrek wel een optie zijn. "In januari is het onmogelijk, want ik heb familie en ik hou van de stad. Maar in de zomer is de kans wel aanwezig dat ik vertrek. Ik heb nog een contract voor een jaar en uiteindelijk is het aan de club. Als de club me vertelt: Eden, bedankt voor de vier jaar, maar je moet gaan, dan moet ik dat accepteren, want dat is normaal. Maar ik zou graag meer willen spelen, om te laten zien dat ik een goede speler ben."

Bij Chelsea was Hazard niet te stoppen, in Madrid werd hij vooral geplaagd door blessures. Onbegrijpelijk, vindt Hazard zelf ook. De Belgische aanvaller kostte honderd miljoen euro, maar heeft zijn prijskaartje niet waar kunnen maken. "Ik heb geen geluk gehad met de pandemie en wat andere zaken. Maar de afgelopen tien jaar heb ik bij Chelsea 500 wedstrijden gespeeld zonder blessures. En dan in twee jaar al deze blessures... Ik kan dat echt niet uitleggen."

"Nee, ik denk niet dat ik gefaald heb. Ik heb in tien jaar tijd heel veel wedstrijden gespeeld. Er zijn momenten in het leven dat je een beetje pech hebt met een wedstrijd, een blessure... en je moet begrijpen hoe het werkt. Je kunt dingen in het leven veranderen, maar ik denk dat veel daarvan kwam door pech, een beetje door het coronavirus, een beetje door de opsluiting..."