Ocampos ziet niets in mogelijke oplossing: 'Om ineens als rechtsback te spelen...'

Ocampos ziet niets in mogelijke oplossing: 'Om ineens als rechtsback te spelen...'

17-11-2022 12:51
57

Mocht Lucas Ocampos deze winter terugkeren bij Sevilla, ziet hij zijn Ajax-periode niet als een persoonlijke nederlaag. De Argentijn erkent dat hij een stuk minder speelt dan gehoopt.

Ocampos vertelt in gesprek met Ajax Life dat afgelopen zomer een goed moment was voor een nieuwe stap. Het werd Ajax, vanwege de traditie van de club. "En een club die Champions League speelt. Na mijn gesprek met Alfred Schreuder had ik een goed gevoel bij de stap", stelt de 28-jarige aanvaller.

Tot dusver kwam Ocampos tot 114 minuten in het shirt van Ajax. "Het is duidelijk: ik speel veel minder dan gehoopt. Als je er meer over wilt weten, moet je dat aan de trainer vragen. Ik kan niet meer dan mijn best doen", benadrukt hij. Schreuder gaf eerder dit seizoen te kennen te zoeken naar een creatieve oplossing voor Ocampos. Hij ziet het niet zitten om als rechtervleugelverdediger te spelen. "Ik ben 28 en heb in grote competities veel als aanvaller gespeeld. Om dan nu als rechtsback te gaan spelen…"

Een winterse rentree naar Sevilla sluit Ocampos niet uit. Hij benadrukt dat hij zijn Ajax-tijd niet als een persoonlijke nederlaag beschouwt. "Wel als ik mezelf in vijftien opeenvolgende wedstrijden had mogen bewijzen, maar dit niet was gelukt. Die kans heb ik nog niet gekregen. Ik kwam later bij de ploeg en wacht nu op mijn minuten."