Gepikeerde keeperstrainer NEC: 'Hoek zocht nooit contact, een kwalijke zaak'

Gepikeerde keeperstrainer NEC: 'Hoek zocht nooit contact, een kwalijke zaak'

17-11-2022 16:40
68

NEC-keeperstrainer Marco van Duin heeft geen goed woord over voor de keuze om Jasper Cillessen niet mee te nemen naar het WK. De oud-doelman van de Nijmegenaren richt zijn pijlen onder meer op keeperstrainer Frans Hoek en bondscoach Louis van Gaal.

Van Duin keek met verbazing naar de bekendmaking van de Oranje-selectie. Cillessen en Mark Flekken werden gepasseerd ten faveure van Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert. "Als je Jasper niet selecteert en je draagt als reden zijn vorm aan, dan had je Remko Pasveer ook thuis moeten laten", zegt hij tegen Voetbal International.

Volgens Van Duin laten de statistieken zien dat Cillessen gewoon in prima vorm steekt. "De bondscoach laat nu de in mijn ogen beste keeper thuis en dat is heel jammer." Hij vindt het opvallend dat Hoek nooit contact zocht over Cillessen. "Ik werk dagelijks met hem en hij vult iedere dag een vragenformulier in, dus ik weet precies hoe het met hem gaat en hoe hij zich voelt. Kom dan als keeperstrainer van Oranje een keer een bak koffie doen. Dat hij geen contact houdt met de trainers die dagelijks met de doelmannen werken, vind ik een kwalijke zaak. Ik zou zo niet willen werken bij Oranje."

Van Duin verwerpt ook eventuele andere argumenten. "Bij NEC ligt Jasper goed in de groep, hij werkt altijd hard en ook zijn privé-situatie met het kindje dat hij in Spanje heeft is voor hem geen enkele issue in zijn voetbalfocus. Dat kan en mag dus ook geen reden zijn hem niet te selecteren."

"Op de dag dat Jasper hoorde dat hij niet meeging, was hij gebroken", weet Van Duin. "Zijn keuze voor NEC heeft hij zelfs met de bondscoach besproken. En je moet hem beoordelen op wat hij op het veld heeft laten zien. Nou, dan heeft hij gewoon geleverd, net als dat hij dat in Oranje altijd heeft gedaan."