Jahanbakhsh spreekt zich uit: 'Was ik geen voetballer, dan zou ik anders praten'

17 november om 23:55

Alireza Jahanbakhsh wil zich tijdens het WK zoveel mogelijk afsluiten van de problemen in zijn thuisland Iran. In het land zijn op dit moment veel protesten gaande vanwege het overlijden van een 22-jarige vrouw kort na een arrestatie.

Ook de spelers hebben zich al uitgelaten over de protesten rondom het overlijden van de vrouw. Zij werd gearresteerd omdat ze niet de juiste kledingvoorschriften droeg. De spelers van Iran droegen enkele weken geleden bij een oefeninterland een zwarte jas zonder logo over hun shirt tijdens het nationale volkslied. Grote spelers als Sardar Azmoun (Bayer Leverkusen) konden het WK bijna vergeten omdat ze kritiek hebben geuit op de manier waarop de regering omgaat met de protesten.

Jahanbakhsh wil daarentegen alleen met voetbal bezig zijn. "We zijn hier met een taak en dat is voetballen", vertelt de aanvaller van Feyenoord op een persconferentie. "Ik zou een ander antwoord geven op vragen waarom ik hier ben, als ik geen voetballer zou zijn. Ik weet zeker dat iedereen in de selectie de droom heeft gehad om op dit toneel te mogen spelen."

Engelse media vroegen of Jahanbakhsh een eventueel doelpunt wel zou vieren. De Iraniër vindt dat iedereen dat voor zichzelf moet beslissen. "Dat is voor elke speler persoonlijk. Natuurlijk praten we hier binnen de groep over, maar we maken hier geen groot item van."