Ajax was niet onder de indruk en wees Arsenal de deur: 'Bedankt voor het aanbod'

Ajax was niet onder de indruk en wees Arsenal de deur: 'Bedankt voor het aanbod'

18-11-2022 12:55
56

Niet alleen Manchester United, maar ook Arsenal probeerde Lisandro Martínez over te nemen van Ajax in de zomer. De Amsterdammers waren echter niet onder de indruk van het bod uit Londen, vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar.

Voetbal International meldde eerder al dat The Gunners veertig miljoen euro wilden betalen, inclusief bonussen. "Arsenal kwam eerder voor Lisandro, maar het ging om een bedrag waarvan wij zeiden: heel erg bedankt voor het voorstel, maar we houden de speler liever dan dat we gaan onderhandelen", laat Van der Sar weten aan The Athletic.

Het contact met United verliep voorspoediger. "Met United was het anders. De afgelopen jaren hebben we goede gesprekken met ze gehad over Daley Blind en Donny van de Beek", stelt de oud-doelman, die zelf ook een verleden heeft op Old Trafford. "Mijn taak is om de beste beslissingen voor Ajax te nemen."

The Mancunians namen Martínez uiteindelijk over voor een bedrag van 57,37 miljoen. Dat kan door bonussen nog tien miljoen oplopen. Later volgde ook Antony, die 95 miljoen kostte. "Het zijn goede spelers. Erik ten Hag kent ze en wilde deze spelers. Wij wilden ze niet kwijt...", aldus Van der Sar. "Dan hang je er een hoog prijskaartje aan. Als je een speler echt wilt hebben, dan ben je waarschijnlijk bereid om wat meer te betalen."