Oud-ploeggenoot Koch: 'Het kon ook echt wel botsen met Memphis'

Oud-ploeggenoot Koch: 'Het kon ook echt wel botsen met Memphis'

18 november - 14:12 Laatste update: 16:13
15

Menno Koch speelde bij PSV jarenlang samen met Memphis Depay en de 28-jarige verdediger denkt met mooie herinneringen terug op de gezamenlijke tijd. Volgens Koch had Memphis van kleins af aan al een winnaarsmentaliteit, iets waar medespelers nog wel eens mee konden worstelen.

"Vanaf dag één was het bij Memphis duidelijk dat hij een echte winnaar was", vertelt Koch in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De ex-speler van PSV, NAC, FC Utrecht en KAS Eupen speelt nu bij het Bulgaarse CSKA Sofia. "Ik wilde ook wel alle partijtjes winnen, maar wel op een eerlijke manier door de beste te zijn. Memphis ging toen al over lijken, haha. Hij wilde echt alles winnen en dat kon wel botsen. Hij kon echt onredelijk boos worden als het niet naar zijn zin ging. "

Koch vertelt ook dat de houding van Memphis soms invloed had op de andere jongens bij PSV. "Tegen zo’n sterk karakter moet je wel bestand zijn. Bij sommige jongens haalde hij op die manier het beste in ze naar boven. Anderen kropen door die mentaliteit wat meer in hun schulp. Uiteindelijk heeft dat karakter hem natuurlijk wel gebracht tot waar hij nu is."

Uiteindelijk heeft Koch niets dan respect voor de vechtlust en winnaarsmentaliteit van Memphis. "Hij wilde altijd de beste zijn, maar daar heeft hij ook écht alles aan gedaan. Ik heb hem nooit slecht zien trainen of er met de pet naar zien gooien. Daar kan ik alleen maar heel erg veel respect voor hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie