De Goeij: 'Krijg het idee dat Nederland dit WK geen eerste doelman zal hebben'

De Goeij: 'Krijg het idee dat Nederland dit WK geen eerste doelman zal hebben'

19-11-2022 10:02
48

Ed de Goeij denkt dat Louis van Gaal op het WK wellicht geen eerste doelman kiest en per wedstrijd bepaalt wie er zal keepen. Een beslissing die volgens de oud-keeper van onder meer Feyenoord en Chelsea zowel negatieve als positieve consequenties kan hebben. 

De Goeij speelde in totaal 31 interlands voor het Nederlands elftal. Op het EK in 1996 genoot concurrent Edwin van der Sar de voorkeur, maar op het WK in 1994 was hij wel eerste doelman. Momenteel lijkt er geen onomstreden sluitspost in de selectie van Oranje te zitten. "Ik krijg het idee dat Nederland dit WK helemaal geen echte eerste doelman zal hebben", aldus De Goeij in een interview met Voetbal International

De 55-jarige Gouwenaar vervolgt: "Ik denk dat het per wedstrijd bekeken gaat worden en dat de keeperskeuze afhankelijk is van te verwachten spelsituaties. In het positieve geval hebben alle drie de keepers de gedachte van: Alles is open, ik ga vol voor mijn kans. Maar de onduidelijkheid kan ook zorgen voor onzekerheid.”

Als De Goeij bondscoach was, was de keuze snel gemaakt. "Als ik het voor het zeggen had, zou ik Bijlow gewoon opstellen. Niet omdat ik een Feyenoord-verleden heb, maar omdat hij het meest in vorm is van de drie. Hij heeft lang geworsteld met blessures, maar nu gaat dat gelukkig goed. Fit blijven, dat is voor hem het voornaamste."