Schreuder 'grootste criticaster' van PEC-goudhaantje: 'Scheld hem verrot'

Schreuder 'grootste criticaster' van PEC-goudhaantje: 'Scheld hem verrot'

20-11-2022 08:56
12

Younes Taha scoort momenteel aan de lopende band voor PEC Zwolle. De negentienjarige aanvaller vond vrijdag ook twee keer het net in het Keuken Kampioen Divisie-duel met NAC Breda.

Taha scoorde nu vijf keer in zijn laatste drie wedstrijden. "Het gaat goed, het gaat goed. Ik kom vaak voor het doel. Er wordt vaak op gehamerd dat ik dan rustig moet blijven. Dat heb ik de laatste drie wedstrijden wel gedaan. Mij hoor je niet klagen", lacht hij voor de camera van ESPN. De verslaggever roept in herinnering dat Marco van Basten zijn doelpuntenproductie eens verklaarde door te stellen dat hij verliefd was. "Ik ben verliefd op de bal, verder niet echt."

Zijn tweede maakte Taha opvallend genoeg met het hoofd. "Die zat er lekker in. Toevallig hadden we het er deze week nog over op de training. Ik kopte alles over en de assistent-trainer zei: je bakt er niets van. En nu ging hij er wel in...", grijnst de aanvaller, die stelt dat coach Dick Schreuder kritisch op hem is. "Of dat lekker is? Lekker... Het is belangrijk, het hoort bij het voetbal. Ik kan er wel tegen."

Schreuder noemt Taha een 'hele technische, flegmatieke speler'. "Ik ben zijn grootste criticaster, die hem elke dag op de huid zit. Ik scheld hem bij wijze van spreken verrot, omdat ik vind dat hij nog veel beter kan. Hij doet het hartstikke goed, maar hij kan nog zóveel beter. Daarom ben ik kritisch op hem." Vooral aan de bal ziet de trainer verbeterpunten. "Hij kan ook andere medespelers nog meer laten scoren. Ik ben heel positief kritisch."

Ook Bram van Polen is lovend, maar ziet nog verbeterpunten voor Taha. "Het is een prachtig ventje. Aan de bal moet het nog wel echt beter worden bij hem. Ook in de tweede helft leed hij vaak echt te makkelijk balverlies. Alleen hij maakt heel makkelijk doelpunten. Hij staat elke keer op de goede plek, dat is echt een kwaliteit van hem. Het is een jongen met heel veel potentie, denk ik."

De PEC-aanvoerder moet lachen om de opmerking dat Taha 'Haaland-achtige statistieken' heeft. "Jij maakt het helemaal mooi. Nu moet hij nog zo'n lichaam krijgen als Haaland. Hij moet nog wat sterker worden, vaker de gym in. Maar hij is goed bezig."