Ronaldo krijgt bijval in eigen land: 'Ten Hag wilde Gouden Bal-winnaar vernederen'

Ronaldo krijgt bijval in eigen land: 'Ten Hag wilde Gouden Bal-winnaar vernederen'

21-11-2022 07:55
40

Cristiano Ronaldo krijgt bijval in eigen land. Paulo Futre vindt dat de Portugese ster is vernederd door Manchester United-manager Erik ten Hag, die Ronaldo kort voor tijd wilde laten invallen tegen Tottenham Hotspur.

"Cristiano Ronaldo moet je nooit vragen om twee minuten voor tijd in te vallen, omdat hij in de kleedkamer wordt gezien als de vijfvoudig winnaar van de Gouden Bal", begint Futre tijdens de Thinking Football Summit. Ten Hag krijgt een veeg uit de pan. "Wie dat opdraagt aan zo'n speler, doet het om hem te vernederen. Maar een vijfvoudig Gouden Bal-winnaar kun je niet vernederen. Vanaf dat moment beginnen alle problemen."

Futre is een 41-voudig international van Portugal. Hij eindigde in 1987 zelf als tweede tijdens de Gouden Bal-verkiezing, achter Ruud Gullit. Hij verwacht dat Ronaldo in het Portugese elftal wel tot zijn recht komt tijdens het WK. "Ik verwacht dat Ronaldo als echte nummer negen gaat spelen. Hij is iemand die rondloopt in het zestienmetergebied, dicht bij de centrumverdedigers blijft en wacht op een voorzet van een van onze sterspelers. Hij springt niet meer vier meter hoog, maar nog wel drie meter, en veel verdedigers kunnen dat niet. Hem kennende is hij op zoek naar revanche. De beste revanche zou zijn om wereldkampioen te worden."