Van Dijk blaast stoom af: 'Geen ruggengraat? Heeft er niks mee te maken'

Van Dijk blaast stoom af: 'Geen ruggengraat? Heeft er niks mee te maken'

22-11-2022 13:57
59

Virgil van Dijk is klaar met het 'gedoe' rond de OneLove-band. Omdat de FIFA dreigde met een sanctie bij het dragen van de band, besloot de KNVB de aanvoerder van het Nederlands elftal in bescherming te nemen.

Van Dijk zag het zelf ook niet zitten om met een gele kaart aan de eerste WK-wedstrijd tegen Senegal (0-2) te beginnen. "Ik vind het wel een gedoe allemaal", blaast hij stoom af, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Ik had heel graag de OneLove-band gedragen, maar niet ten koste van alles."

"Een wedstrijd met een gele kaart beginnen is geen optie, zeker niet op de positie waar ik speel", verklaart de verdediger. "Ik ben voetballer geworden en wil dit soort toernooien spelen. Er zijn mensen die dan zeggen dat we geen ruggengraat hebben, maar daar heeft dit niks mee te maken. Ik snap gewoon niet dat er een sportieve sanctie op staat."

Naast Oranje zagen Engeland, Wales, België, Zwitserland, Duitsland en Denemarken af van de OneLove-band, die onder meer staat voor meer inclusiviteit en solidariteit. De FIFA stond het echter op het allerlaatste moment niet toe en kwam met eigen anti-discriminatiebanden.