Sneijder heeft boodschap voor PSV: 'Dan kan hij tachtig miljoen waard worden'

Sneijder heeft boodschap voor PSV: 'Dan kan hij tachtig miljoen waard worden'

23-11-2022 06:45 Laatste update: 12:18
210

Cody Gakpo kan dit WK zomaar tachtig miljoen euro waard worden, stelt Wesley Sneijder. De recordinternational van Oranje weet dat een wereldkampioenschap hét podium is om jezelf te etaleren.

Gakpo maakte de openingstreffer tegen Senegal en dat is goed nieuws voor PSV, dat de buitenspeler aankomende zomer naar alle waarschijnlijkheid gaat verkopen. "Hoeveel hij gaat opbrengen, hangt voor een groot deel af van dit WK. Als hij er hier zo nog twee of drie inlegt, dan kan het ook zomaar tachtig miljoen euro worden. Zo werkt dat", wordt Sneijder geciteerd door De Telegraaf.

Sneijder stelt dat Gakpo klaar is voor een stap hogerop. Maar: "Eerst moet hij dit WK goed eindigen en vervolgens nog een half jaar bij PSV laten zien dat hij er echt bovenuit steekt." De voormalig middenvelder weet in welke competitie hij de PSV'er het liefst ziet. "Met zijn snelheid en dribbelacties past de Engelse competitie, waar veel ruimte ligt en je de bal kan ontvangen vanaf de zijkant, het beste bij hem."

Volgens Sneijder heeft Gakpo en 'bijzondere combinatie van kwaliteiten'. "Ik vind wel dat hij nog stappen moet maken. Hij is verschrikkelijk goed, maar niet constant genoeg. Er zijn ook fases in de wedstrijd dat hij niet echt aanwezig is. Cody moet wat brutaler worden, ballen opeisen en zijn mond opentrekken. Hier ben ik, geef mij die bal, ik ga het doen voor jullie. Die kwaliteiten heeft hij gewoon. Als je alleen maar een lieve jongen bent, ga je het niet redden in de absolute top."